Een nieuwe datum. Save the Date!

Deze afbeelding vertegenwoordigt de EU Code Week 2024 en past goed bij het bericht. Het toont een diverse groep mensen, zowel kinderen als volwassenen, die enthousiast bezig zijn met coderen. Centraal staat een grote kalender met de data van 14 tot 27 oktober uitgelicht, wat de EU Code Week symboliseert. Om de kalender heen zijn verschillende elementen van coderen te zien, zoals laptops, programmeercode op schermen en educatief materiaal. De achtergrond toont een kaart van Europa, wat de pan-Europese aard van het evenement benadrukt, met digitale verbindingen die verschillende landen verbinden. Dit weerspiegelt de samenwerking en gemeenschapsgeest in coderen. De sfeer van de afbeelding is dynamisch, kleurrijk en inclusief, wat past bij de geest van creativiteit en probleemoplossing van de EU Code Week. Save the date
CodeWeek met DALL-E.

CodeWeek 2024: Een Spannende Periode voor Coderen

CodeWeek 2024, gepland van 14 tot 27 oktober, markeert een spannende periode voor liefhebbers van coderen. Dit initiatief viert creativiteit, probleemoplossing en samenwerking door middel van programmeren en technische activiteiten. Als een grassroots-beweging streeft het ernaar programmeren toegankelijker te maken en mensen van alle leeftijden te inspireren.

Nederland’s Cruciale Rol in EU Code Week

Nederland, een van de pionierslanden van Code Week, speelt een belangrijke rol in dit evenement. De Nederlandse gemeenschap, met enthousiaste docenten, studenten en professionals, heeft een leidende rol in het bevorderen van digitale geletterdheid en coderingsvaardigheden.

Inclusiviteit en Diversiteit in CodeWeek Planning

De datums voor CodeWeek van dit jaar zijn gekozen door een samenwerking van 43 ambassadeurs, 83 toonaangevende leraren en zes andere leden van de EU Code Week-gemeenschap uit 29 landen, wat de inzet voor inclusiviteit en diversiteit benadrukt.

CodeWeek: Meer dan een Evenement

CodeWeek is een platform voor alle leeftijden om de vreugde van het creƫren met code te ontdekken en essentiƫle digitale vaardigheden voor de toekomst te ontwikkelen. Het stimuleert innovatie en samenwerking in projecten.

Doe Mee en Verhoog de Zichtbaarheid

Door activiteiten te registreren op de CodeWeek kaart, verhoogt men de zichtbaarheid van evenementen en viert men de diversiteit van coderingsactiviteiten in Europa.

Samen Bouwen aan een Digitale Toekomst

Deze inspanningen zijn cruciaal voor de CodeWeek, en leggen de basis voor een toekomst waar digitale vaardigheden en creatief probleemoplossen centraal staan.