Deze bronnen hebben wij verzameld. Ze zijn gratis in het gebruik en zijn zelfstandig en/of klassikaal te gebruiken. Mist er nog iets op deze pagina? Neem dan snel contact met ons op! We vullen de lijst graag aan. 🚀

De materialen hiernaast zijn handig om een begin met maken met Digitale geletterdheid en de CodeWeek. Let op, de materialen hiernaast zijn gemaakt door anderen en kunnen veranderen.

Tip Kijk regelmatig of de materialen bereikbaar zijn en nog gratis in het gebruik zijn. 

Tip Een goed plan om te beginnen met Digitale Geletterdheid is meer dan een selectie van tools. Gebruik de tools alleen om een doel te bereiken. De inzet van deze materialen kan een doel op zich zijn, maar ook onderdeel zijn van een groter plan. 

Tip Loopt een leerling voor? Laat deze leerling dan al kennismaken met het materiaal. Zo daag je deze leerling uit en zie je in een vroeg stadium wat wel/niet werkt. Betrek de leerling in dit ontdekkingsproces. 

Tip Het bouwen van een website kan een hele mooie uitdaging zijn. Daar heb je naast lesmateriaal niet heel veel voor nodig. In de lijst met materialen zie je ook een optie om een website te hosten (=opslag op het internet) en daarmee kan de website ook bekeken worden door anderen. Leuk voor thuis!