Introductie

Bent u klaar om uw school te transformeren tot een voorloper in digitaal onderwijs? Ontdek hoe uw instelling de prestigieuze status van CodeWeek School 2024 kan bereiken. Dit bericht leidt u door de essentiële stappen en criteria om niet alleen uw leerlingen te verrijken met de vaardigheden van de 21ste eeuw, maar ook om landelijke erkenning te ontvangen. CodeWeek.eu is een initatief van de Europese Unie. In Nederland is CodeWeek.nl opgericht en met meerdere leading teachers hebben we veel plezier met CodeWeek!

Het CodeWeek School Label.

Wat is een CodeWeek School?

Een CodeWeek School is een onderwijsinstelling die zich inzet voor het integreren van programmeren en computationeel denken in haar curriculum. Door middel van het organiseren van innovatieve Code Week-activiteiten, het trainen van docenten en het benadrukken van het belang van deze vaardigheden, tonen deze scholen hun toewijding aan de toekomst van onderwijs.

Criteria voor het Worden van een CodeWeek School 2024

Om het CodeWeek School 2024 label te verdienen, moet uw school aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Betrokkenheid van Personeel: Minstens 5% van uw pedagogisch team moet bijdragen aan Code Week-activiteiten.
  • Steun van de Directie: De goedkeuring van de schoolleiding is essentieel.
  • Kwalitatieve Activiteiten: Organiseer minimaal vijf hoogwaardige Code Week-activiteiten in de afgelopen twee jaar.
  • Voortdurende Activiteit: Blijf actief betrokken bij Code Week-activiteiten voor ten minste twee jaar.

Hoe uw School het Label kan verdienen

  1. Plan en Implementeer: Begin met het integreren van programmeren in uw lesprogramma’s en organiseer activiteiten die zowel leerlingen als docenten betrekken.
  2. Documenteer uw Successen: Houd een gedetailleerd overzicht bij van alle activiteiten, deelnemers en de impact op uw schoolgemeenschap.
  3. Dien uw Aanvraag in: Zodra u aan de criteria voldoet, dien dan uw aanvraag in voor het CodeWeek School 2024 label.

Waarom Meedoen?

Het worden van een CodeWeek School is niet alleen een erkenning van uw inzet en succes; het is een kans om deel uit te maken van een groeiende gemeenschap die zich inzet voor uitmuntendheid in digitaal onderwijs. Dit label onderstreept uw school’s leiderschap en innovatie, en inspireert anderen om hetzelfde pad te volgen.

Conclusie

Door deel te nemen aan CodeWeek 2024, toont uw school haar toewijding aan het voorbereiden van studenten op de digitale toekomst. De criteria zijn gesteld om scholen te motiveren en te ondersteunen in hun reis naar integratie van technologie en computationeel denken. Word vandaag nog een CodeWeek School 2024 en zet uw instelling op de kaart als een leider in digitaal onderwijs.