Op de Codeweek Europa website staan een aantal resources (materialen). We vatten hieronder de Nederlandstalige samen. Zijn we materialen vergeten? Neem dan zeker contact met ons op! In onderstaande overzicht vind je handige materialen om direct te beginnen met leren programmeren. Programmeren ziet er (in het begon) moeilijk uit. Met deze materialen leer je snel programmeren en heb je snel een succes-ervaring! Programmeren is, als je er over nadenkt, niet zo heel erg moeilijk om te leren. Om er goed in te worden kost dat wel tijd en denk-energie.

Begin daarom met een eenvoudige opdracht bijvoorbeeld in Scratch of Snap!, en als dat lukt kun je naar een ‘complexere’ programeertaal. Met o.a. de cursus Hedy kun je de overstap maken van een blokken-taal naar een geschreven-taal. Leren programmeren is het aanleren van een superpower. Met een eenvoudige code kun je de wereld al laten ronddraaien, en bedenk, ook je favoriete app is ooit begonnen als een idee.

Animeer een naam met Scratch. Programmeertaal Scratch

Hedy is een geleidelijke taal om kinderen programmeren en Python te leren. Programmeertaal Hedy

The Beauty and Joy of Compyting The Beauty and Joy of Computing (BJC) is een introductie cursus computational thinking ontwikkeld aan de University of California. Vertaling door 25 vrijwilligers, onder leiding van vakvereniging i&i. Programeertaal Snap!.

De Programmeersleerling – In deze interactieve cursus leer je programmeren in Python 3. Daarbij gaan we ervan uit dat je nog geen enkele ervaring hebt met programmeren. Het leermateriaal is gebaseerd op het boek De programmeursleerling van Pieter Spronck (Tilburg University). Programeertaal Python

Texas Instruments Python 10 minuten code – TI Coderen: Korte activiteiten waarmee leerlingen snel en makkelijk kennis maken met programmeren. De activiteiten motiveren om door te gaan met coderen, informatica en robotics. Programeertaal Python