Zaterdag 22 Mei was het TeachDay van de EU CodeWeek. Een vol programma met verschillende workshops, keynote’s, panel discussie en er was zelfs een online markt. Het gehele event speelde zich af in spatialchat, een online omgeving wet je kunt inrichten met ruimte met workshops, lezingen, koffie hoekjes en demonstratie plaatsen. Als je inlogt wordt je een avatar en je kunt met de pijltjes wandelen door de ruimtes. Als je dichtbij iemand anders staat dan gaat je camera en geluid aan kun je chatten. Een bijzonder manier om laagdrempelig met elkaar van ideeen te wisselen over programmeren.

Gedurende dag waren er wel een paar honderd deelnemers aanwezig en het uitgebreide programma had voor iedereen wel leuke/interessante items. Wat ik leuk vond was dat er twee medewerkers van MIT university aanwezig waren die de nieuwe gezichtsherkenning blokken van Scratch lieten zien. Ik had dit al eens uitgeprobeerd met leerlingen maar mooi te zien hoe zij hier een presentatie mee geven. Al het Nederlandstalig materiaal voor CodeWeek kun je hier vinden.

Het netwerken met andere mensen in deze online omgeving gaf zeker een meerwaarde aan deze TeachDay.

Today is TeachDay
TeachDay aankondiging