7 Oktober was de Kickoff van CodeWeek 2021. Geheel in stijl online. Er waren diverse sprekers waaronder Miles Berry en Felienne Hermans. Miles ging in op waarom digitale geletterdheid op basis van het werk van Mindstorms (Papert, 1980 hier als PDF). Hij besprak 5 van de 20 ideeën waar je een computer voor kon gebruiken. O.a. kwam Turtle nog voorbij.

Papert describes the Turtle as an “object-to-think-with” and discusses many code examples of Turtle Graphics.

Wikipedia Mindstorms (book)

Felienne werd kort geïnterviewd over Hedy, de door haar bedachte en ontwikkelde programmeertaal. Hedy kent korte en kleine stappen om de overstap te maken tussen Scratch en een ‘geschreven programmeertaal’ zoals Python.

Naast deze twee grote namen werd er ook regelmatig contact gelegd met een klaslokaal ergens in Europa en werd de docent geïnterviewd over de inzet van programmeren. Onderstaande registratie Kickoff CodeWeek is zeker de moeite waard om terug te kijken.