Het CodeWeek School Label werd deze week gelanceerd in 6 pilotlanden: Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Slovenië en Spanje. CodeWeek School-Label beloont scholen uit de zes proeflanden met een CodeWeek-label van excellentie dat twee schooljaren geldig is. Bovendien is het CodeWeek School label is een initiatief van de CodeWeek-community. Pauline en Ramon hebben het idee gepitched tijdens de CodeWeek SpringSchool.

CodeWeek School Label
CodeWeek School Label

Wat is het CodeWeek School-label?

We kunnen het CodeWeek School Label toekennen aan scholen die deelnemen aan CodeWeek bijvoorbeeld door een sterke organisatie van activiteiten. Een CodeWeek School heeft bovendien de afgelopen twee jaar vooral bijgedragen aan de CodeWeek door het organiseren van hoogwaardige CodeWeek activiteiten. Verder heeft de school heeft een plan opgesteld om computationeel denken* te integreren in het schoolcurriculum. Ook staat de school stil bij het opleiden/nascholen van docenten. Denk hierbij aan het Leading Teacher programma. Het Label zegt ook vooral iets over het gebruik van computational thinking en coderen in de school. Het CodeWeek School Label kan tenslotte een manier zijn om je school te onderscheiden. Ook kan het Label gebruikt worden als vliegwiel voor regionale ontwikkelingen.

Welke criteria zijn er om ​​CodeWeek School te worden?

Om een ​​CodeWeekSchool te worden zijn er aan aantal criteria. Aangezien criteria ervoor zorgen dat een Label echt iets waard is moet je voldoen aan deze criteria;

  • > 5% van het pedagogisch personeel zal de komende 2 jaren zich inzetten voor CodeWeek Activiteiten.
  • Tijdens de edities 2020/2021 en 2021/2022 zijn er 6 hoogwaardige CodeWeek activiteiten geweest. CodeWeek 2020 en CodeWeek 2021 zijn hierin de benchmark.
  • Er is formele toestemming van directie/management van de school om het Label aan te vragen. Ook is de directie op de hoogte van de toezegging voor het organiseren van activiteiten.
  • In de komende 2 jaren zal er een actieve bijdrage geleverd worden aan computational thinking en coderingen op de school(locatie).

Hoe kun je je aanmelden als CodeWeek School?

Het Code Week School Label kun je aanvragen via dit formulier. Aanvragen CodeWeek School Label. Let op, werk de vragen eerst uit voordat je het formulier gebruikt.

Let op! Deadline 31 Mei 2022!

Meer info over de Nederlandse delegatie CodeWeek-NL vind je hier.

Om in contact te komen met de CodeWeek-NL kun je hier formulier gebruiken.

“Computationeel denken” wordt in deze context gebruikt om een ​​algemene betekenis weer te geven die andere termen omvat: codering, informatica, informatica.

Van CodeWeek Europa: oorspronkelijk blogbericht

How does my school apply to become a CodeWeek School?
A school representative (who does not necessarily need to be a school leader) should fill in the form below and submit it before the deadline 31, May, 2022. Your application will be reviewed by the central CodeWeek team and by a CodeWeek team from your country. 
The CodeWeek School Label will be awarded in October 2022.

Important notice, please read carefully

  • Keep in mind that this form is an online webpage, and progress cannot be saved. We strongly recommend that you copy-paste these questions into a document and work on these answers together with your colleagues and/or school leader. Once you have completed these, you can go back to the form, fill it in, and submit it.
  • Meeting the above-mentioned criteria does not ensure that the Label will be awarded. The central and national teams will review as well the quality of the answers, the reliability of the 2-year plan, and the involvement in CodeWeek. The national CodeWeek team will make sure that the assessment of the application is fair, and takes into account your local context.