Overal in Europa vinden evenementen in het kader van CodeWeek plaats. Evenementen waar je soms gratis aan kan deelnemen. Doel van de codeweek is kennismaken met programmeren of te wel coding. We doen dat niet als een vrijblijvende hobby, het is ook belangrijk voor onze toekomst. Door te programmeren kom je in contact met een ongekende maakindustrie. Onze huidige wereld wordt immers vormgegeven met behulp van computertaal. En dat vraagt om een Tip van Aad

Kleding, auto’s, jassen en tassen, zelfs voedsel vinden dankzij coding hun weg naar ons. Veel jongeren willen deelnemen aan het maakproces, en vormgeven van de wereld om ons heen. Daarvoor is het voor hun van belang de kracht van programmeren te leren kennen. Dit eenmaal ontdekt kan voor hen plezier, maar ook een mooie toekomst opleveren. Programmeren is immers in bijna elke bedrijfstak een gewilde vaardigheid. Jongeren die kunnen programmeren en die begrijpen hoe technologie werkt, hebben daardoor een streepje voor in hun toekomstige loopbaan.

dé Tip van Aad

De website van vakvereniging i&i (Informatica en dIgitale geletterdheid) geeft regelmatig goede tips om te leren programmeren. Zo werden er de afgelopen maand een C++ cursus en een cursus Tunepad aangekondigd. Wil je niet wekelijks kijken naar de website, schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief.

Conferentie, getipt door Aad

Kom naar de conferentie van i&i op 10 november te Utrecht. Aanmelden voor de conferentie kan vanaf vandaag! Deelnemen kan al vanaf 180 euro (maak gebruik van je nascholingsbudget!)

I&I conferentie "Digitale geletterdheid - verder!"
Donderdag 10 november 2022, Universiteit Utrecht
Tip van Aad neem deel aan de i&i conferentie!