De nieuwe data voor de CodeWeek 2023 zijn bekend! Dit jaar zal ons hart extra hard kloppen van 7 t/m 22 oktober! Tijdens deze twee weken is er extra aandacht voor de activiteiten van CodeWeek. Maar ook daarbuiten is het altijd CodeWeek. Wacht niet tot 7 oktober of stop op 22 oktober om 23.59 uur. Behalve als je Assepoester heet en snel terug moet naar huis voordat je magie is uitgewerkt. Grapje natuurlijk! Coding kan altijd.

CodeWeek.NL plannen 2023

Iedereen kan weer plannen maken wat voor leuke dingen ze dit jaar weer gaan doen in de CodeWeek. Je kunt je activiteiten aanmelden op de CodeWeek.eu website. CodeWeek Europa heeft net een aantal blogs gepubliceerd. Wat ga jij in 2023 doen? Hieronder wat inspiratie. Zoek je Nederlandse inspiratie? Kijk dan eens bij de Nederlandstalige materialenbibliotheek! Met het Nederland team gaan we plannen maken voor 2023.

Codeweek.EU

  • Wat als Python je moedertaal was
    • As we celebrate International Mother Tongue Day, it’s worth reflecting on the unique linguistic world of coding languages. Many people learn coding in another language, often through online tutorials in English. The growth of coding is genuinely international, and coding is becoming a common global language.
  • Generatieve AI, de nieuwste uitdaging voor het onderwijs
    • Generative AI refers to a type of artificial intelligence that can generate new data, such as text, images, or music, that takes existing data to produce new data through a prompt given by the user.  
  • Belangrijke bijdrage van vrouwen in de wetenschap
    • International Day of Women and Girls in Science is a special day that celebrates the achievements and contributions of women and girls in science. The day is observed annually tomorrow, 11 February, and aims to promote the participation and access of women and girls to science, technology, engineering, and mathematics (STEM) fields. This year is the eighth time the event is being celebrated, and the theme for this year is “Innovate. Demonstrate. Elevate. Advance. I.D.E.A.: Bringing communities forward for sustainable and equitable development.”
CodeWeek 2023!