Onderstaand bericht kwam binnen via de nieuwsbrief van Amai. Een mooi Kaartspel AI via Amai Vlaanderen.

Ben je op zoek naar een leerzame en leuke manier om met je leerlingen of kinderen AI te ontdekken? Of wil je als bibliotheek je aanbod uitbreiden met een educatief en vermakelijk AI-spel? Dan is het Amai! kaartspel de perfecte keuze!

Met het Amai! kaartspel kunnen spelers proberen als eerste een slimme AI-oplossing te bouwen, zoals een slimme koelkast, een voedingscoach of een afvalsorteerhulp. Verzamel de juiste kaarten om je doel te bereiken, maar let op dat je systeem niet crasht! Het Amai! kaartspel is een geweldige manier om spelenderwijs kennis te maken met AI en kan gebruikt worden in de klas of op een STEM-academie.

Kaartspel AI. Hier zie je de doos met kaartjes.
Kaarspel AI doosje met speelkaarten

Het Amai! kaartspel is geschikt voor jong en oud, en kan gespeeld worden thuis of in de klas. Het spel is eenvoudig te begrijpen met simpele regels en de kaarten zijn voorzien van leuke afbeeldingen. Spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen, maar voor degenen die meer willen weten over AI, zijn er beschrijvingen bij de afbeeldingen beschikbaar.

Het spel bevat AI-oplossingen gebaseerd op ideeën van burgers die verzameld zijn op de amai!-website. Dit maakt het niet alleen een vermakelijk spel, maar ook een inspirerende en educatieve ervaring. Dus of je nu een leerkracht bent die AI wil onderwijzen, of gewoon een nieuwsgierige speler, het Amai! kaartspel biedt een geweldige manier om meer te leren over AI en het plezier te beleven van het bouwen van slimme oplossingen

Aan de slag!

Het amai!-kaartspel is klaar om gespeeld te worden! Probeer als eerste een slimme AI-oplossing te bouwen zoals een slimme koelkast, een voedingscoach of een afvalsorteerhulp. Dat doe je door de juiste kaarten te verzamelen. En let op dat je systeem niet crasht!

Het spel zit eenvoudig in elkaar met simpele regels en is geschikt voor jong en oudthuis of in de klas. De kaarten bevatten leuke afbeeldingen en spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen. Wie wel graag meer te weten komt over AI, kan de beschrijvingen bij de afbeeldingen lezen. De AI-oplossingen die je kan bouwen zijn bovendien gebaseerd op ideeën van burgers die verzameld werden op de amai!-website.

Het kaartspel werd ontwikkeld i.s.m. spelontwikkelaar Pilipili Games en grafisch bureau Buro Knal en kan gespeeld worden met twee tot vijf spelers vanaf acht jaar.

Plaats nu je bestelling, let op, verzending is niet kostenloos!

Je kan het spel ook digitaal downloaden en zelf printen.

Download de digitale versie en Download de spelregels

Hoe speel je het spel?

Het is tijd om te spelen! Het Amai! kaartspel is nu beschikbaar en biedt een geweldige kans om als eerste een slimme AI-oplossing te bouwen, zoals een slimme koelkast, een voedingscoach of een afvalsorteerhulp. Verzamel de juiste kaarten en voorkom dat je systeem crasht!

Het spel is ontworpen met eenvoudige regels en is geschikt voor alle leeftijden, zowel thuis als in de klas. De kaarten zijn voorzien van leuke afbeeldingen en spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen. Maar als je meer wilt weten over AI, kun je de beschrijvingen bij de afbeeldingen lezen en je kennis vergroten.

Wat dit spel extra bijzonder maakt, is dat de AI-oplossingen die je kunt bouwen gebaseerd zijn op ideeën van burgers die verzameld zijn op de amai!-website. Dit maakt het spel niet alleen leuk, maar ook betekenisvol en inspirerend. Dus waar wacht je nog op? Speel het Amai! kaartspel en ontdek de wereld van AI op een leuke en boeiende manier!

Het kaartspel werd ontwikkeld i.s.m. spelontwikkelaar Pilipili Games en grafisch bureau Buro Knal en kan gespeeld worden met twee tot vijf spelers vanaf acht jaar.

Spelregels voor het kaartspel

In onderstaande video kan je ook stap voor stap bekijken hoe het spel gespeeld wordt.

Uitbreiding met AI Kaartspel

Zelf een mooie AI-oplossing bedacht? Met bijgevoegde kaarten kun je een aanvulling op het spel maken! Download hier lege kaarten.

Om ervoor te zorgen dat ook de aanvulling van het Kaartspel AI eerlijk blijven gelden de volgende regels:

  • Kies per systeemkaart 3 of 4 specialisaties
  • Vul aan met eigenschappen: 3 of 4 “zelfstandig” of “zelflerend” + aanvullen met “data”
  • Zorg ervoor dat de som van het aantal specialisaties en eigenschappen 13 is (vb: 4 specialisaties en 9 eigenschappen)

Docententips Kaartspel AI

  • Speel het spel bij voorkeur in groepjes van 3 of 4 personen.
  • Lees vooraf zeker al eens de spelregels of bekijk de bovenstaande video die het spelverloop uitlegt.
  • Maak gebruik van deze powerpoint die het spelverloop beschrijft om het klassikaal uit te leggen.
  • Je kan ook als voorbeeld in de klas enkele kinderen het spel laten spelen terwijl de rest toekijkt.
  • Na het spelen van het spel kan je best de inhoud klassikaal nog even bespreken. De meeste kinderen zullen de tekstblokken niet gelezen hebben, maar zullen wel al een beter inzicht hebben over de titels van de kaartjes en wat dit ongeveer betekent. Zo kan je bijvoorbeeld vragen: “Wat is er zeer belangrijk bij het bouwen van een AI-systeem?”.