Humans of CodeWeek

In deze aflevering van Humans of CodeWeek, leren we Ramon Moorlag kennen, een CodeWeek-ambassadeur uit Nederland. Ramon is een ervaren informaticadocent en is gepassioneerd over het leren van programmeren en digitale geletterdheid. Voor CodeWeek Europa werd hij een tijdje geleden geïnterviewd. Met behulp van ChatGPT is onderstaande samenvatting daarvan gemaakt.

Als CodeWeek-ambassadeur zet Ramon zich in om het belang van programmeren en digitale vaardigheden in Nederland te promoten. Hij organiseert regelmatig workshops en evenementen om jongeren en volwassenen te laten kennismaken met de wereld van het programmeren. Hij is ervan overtuigd dat het leren van programmeervaardigheden niet alleen nuttig is voor toekomstige banen, maar ook voor het dagelijks leven.

Samenwerken

Ramon benadrukt het belang van samenwerking tussen scholen, bedrijven en de overheid om programmeren en digitale geletterdheid te bevorderen. Hij ziet CodeWeek als een belangrijk initiatief om deze samenwerking te stimuleren en de voordelen van programmeren voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Als ervaren informaticadocent heeft Ramon een schat aan kennis en ervaring om te delen met anderen. Hij benadrukt dat het leren van programmeren niet alleen gaat om het begrijpen van de code, maar ook om het ontwikkelen van creativiteit, logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Deze vaardigheden zijn essentieel in de moderne wereld en zullen alleen maar belangrijker worden in de toekomst.

In het kort, Ramon Moorlag is een gepassioneerde CodeWeek-ambassadeur die zich inzet voor het bevorderen van programmeren en digitale geletterdheid in Nederland. Zijn ervaring en expertise maken hem een waardevolle bron voor iedereen die wil leren programmeren. CodeWeek is blij om Ramon in ons team te hebben en we kijken uit naar de spannende evenementen en workshops die hij in de toekomst zal organiseren. Meer over Ramon. Ramon is ook voorzitter van vakvereniging i&i. De beroepsvereniging voor docenten informatica en digitale geletterdheid.

Ramon Moorlag over CodeWeek en the beauty and joy of computing
Humans of CodeWeek: Ramon Moorlag