CodeWeek werd lang geleden mede door hem opgericht. Hij was samen met Neelie Smit-Kroes en the young advisory board betrokken bij het starten van CodeWeek. Hij heeft zich uitgesproken over het belang van digitale geletterdheid en programmeren. Prins Constantijn, die zelf een achtergrond heeft in de technologie-industrie, begrijpt als geen ander de waarde van digitale vaardigheden in de moderne wereld.

Start CodeWeek

Als medebedenker heeft Prins Constantijn een speciale promotiefilm gemaakt om CodeWeek te promoten. In de video benadrukt hij het belang van digitale geletterdheid. En hoe deze vaardigheden kunnen bijdragen aan het vinden van een baan. Ook roept hij op tot meer aandacht voor technologie-onderwijs op scholen. En het creƫren van kansen voor iedereen om digitale vaardigheden te ontwikkelen.

Jaarlijks event

CodeWeek Nederland is een jaarlijks evenement dat tot doel heeft om digitale geletterdheid en programmeren te bevorderen bij jongeren en volwassenen. Het evenement omvat verschillende workshops en activiteiten. Dit jaar vindt CodeWeek Nederland plaats van 7 tot en met 22 oktober 2023.

Steun van Prins Constantijn

Met Prins Constantijn zijn steun zal CodeWeek een belangrijke rol spelen in het bevorderen van digitale geletterdheid en programmeren in Europa. Of je nu een beginner bent of een ervaren programmeur, er is voor iedereen iets te leren tijdens CodeWeek. Doe mee en ontdek hoe programmeren jouw wereld kan veranderen! Meer over Codeweek Europa vind je op onze zusterpagina. Wil je weten wat we dit jaar organiseren? Kijk dan op de evenementenpagina of de leermiddelenpagina.