In de week van 12-17 april 2021 waren Ramon Moorlag en Pauline Maas uitgenodigd voor het SpringSchool event. SpringSchool wordt georganiseerd door de EU CodeWeek in Brussel. Er waren zo’n 100 EU CodeWeek Docenten uit heel Europa. Tijdens de week waren er iedere sessies tussen 16.00 en 19.00 uur. Het was een gevarieerd programma rondom alle aspecten van het programmeren. Tevens waren er breakout rooms waar we met elkaar brainstormden over hoe wij de CodeWeek 2021 willen gaan organiseren.

De workshops waren zeer verschillende van niveau. Wij hadden voorgesteld dat Felienne Hermans een sessie zou verzorgen over de programmeer omgeving Hedy en dat heeft ze met verve gedaan. Al het Nederlandtalige materiaal (incl. Hedy) kun je vinden op onze Materialen Pagina Hedy is stap tussen block coding en scripting. Een prachtige tool waarin je met leerlingen eenvoudig deze stap kunt maken. De reacties van de andere deelnemers waren heel positief en een van de deelnemers bood enthousiast aan om de tool in haar taal te vertalen.

CodeWeek Schools?

Zelfs op zaterdag ging deze SpringSchool door. Op een gegeven moment zaten we in een leuke sessie met een aantal mensen en daar borrelde het idee op om een EU Coding certificaat te gaan maken. Scholen kunnen deze aanvragen als ze op hun school bezig zijn met programmeren en activiteiten organiseren in de CodeWeek. We hebben zelfs al een klein voorbeeld gemaakt van dit idee. Mooie dynamiek vanuit zo’n international sessie.

Pauline Maas was aanwezig op de Summer School in brussel in 2019. Daar was een bijzonder event en vooral de contacten met de andere deelnemers buiten de lessen om was geweldig en via sociale media houden ze nog steeds contact met elkaar. We hopen dat het volgend jaar weer een live event kan zijn.

Aan het eind van iedere sessie werd er een groeps foto gemaakt. Zoek ons maar eens op.

SpringSchool 20221 groepsfoto
SpringSchool 2021