In dit blog een terugblik op Codeweek SpringSchool en het CodeWeek School certificaat. Afgelopen week was de eerste terugkoppeling en vooruitblik na de SpringSchool. Tijdens de SpringSchool zijn Pauline en Ramon bezig geweest met o.a. het uitdenken en conceptualiseren van het CodeWeek School certificaat. Een eretitel die een school mag voeren als er een actieve deelname is rondom CodeWeek en coding/programmeren.

Terugblik SpringSchool

Tijdens de terugblik hebben we onderzocht hoe de andere ambassadors van CodeWeek in dit voorstel staan. De afbeeldingen hieronder zeggen veel. Er is behoefte en de ambassadors willen zich hier graag aan verbinden. De exacte critiria worden nog verder uitgewerkt. Een ding staat wel vast, een school kan alleen een aanvraag doen als er een leading teacher op de locatie werkt. Ook staat vast dat er een breedgedragen interesse moet zijn voor coding in de lessen. Het valt op dat bijna alle aanwezige ambassadors zich aan willen melden en ook aan de gestelde criteria zullen voldoen. Ook is er gevraagd hoe haalbaar de verschillende criteria zijn. Daar is bovengemiddeld hoog op gescoord. Als laatste is ook de eerste mockup toegevoegd die we tijdens de SpringSchool hebben ontworpen. Zie je de sterren? Daar komen we later nog op terug. Een certificaat heeft een houdbaarheid van maximaal twee jaren.

Hoe haalbaar zijn de criteria van het school certificaat
Haalbaarheid criteria
Zou je als school deelnemen?
Zou je als school deelnemen?

Vooruitblik CodeWeek School Certificaat

In de komende periode gaan Pauline en Ramon aan de slag met het uitwerken van de criteria en de vormgeving van het certificaat. Een aantal wilde plannen die tijdens SpringSchool werden genoemd was het matchen van scholen binnen de Europesche Unie, het uitdelen van Sterren voor scholen met een explicitie visie op Coding/Computational Thinking. Ook komt er aandacht voor de scholen en schoolleiding op de CodeWeek website. We willen alle plannen verzamelen en delen zodat scholen ook van elkaar kunnen leren. De hoop is dat na Corona we ook een bijeenkomst kunnen organiseren voor de CodeWeek Scholen. Van een wild idee naar een idee dat in de hele Unie gaat leven. Ook dat is CodeWeek!

Eerste mockup van het certficaat
Eerste voorstel van het certificaat