Ben jij ook zo enthousiast over programmeren en computationeel denken? Geweldig nieuws! Het CodeWeek School Label Certificaat is gelanceerd in zes pilot-landen: Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Slovenië en Spanje. In Nederland zijn er aan aantal CodeWeek School Labels uitgedeeld!

Lees meer: CodeWeek School certificaat

Dit fantastische initiatief, voorgesteld door de CodeWeek-gemeenschap, erkent scholen die zich inzetten voor digitale vaardigheden bij hun leerlingen en docenten. De CodeWeek School Label richt zich op het belonen van uitmuntende scholen die hoogwaardige CodeWeek-activiteiten hebben georganiseerd.

De scholen die het certificaat al hebben gekregen hebben een plan om computationeel denken in het schoolcurriculum te integreren door middel van het organiseren van CodeWeek-activiteiten, het trainen van leraren en het vergroten van het bewustzijn over het belang van programmeren en computationeel denken.

Scholen die de CodeWeek School Label verdienen, ontvangen een label van uitmuntendheid dat geldig is voor twee schooljaren. Dit label is een erkenning voor hun inzet voor digitale vaardigheden.

Eisen CodeWeek School Label certificaat

Maar wat zijn nu de vereisten om een CodeWeek School te worden? Scholen in de zes pilot-landen moeten ten minste 5% van hun pedagogisch personeel aantonen dat zij bijdragen aan CodeWeek-activiteiten in de komende twee jaar. Daarnaast moeten scholen ten minste zes hoogwaardige CodeWeek-activiteiten hebben georganiseerd in de afgelopen twee schooljaren: 2020/2021 en/of 2021/2022, overeenkomstig de twee afgelopen edities van Code Week. De schoolleiding moet de aanvraag ondersteunen en goedkeuren. De CodeWeek School Label is bedoeld om uitstekende scholen te erkennen die een langdurige toewijding aan Code Week hebben getoond en die klaar zijn om de lokale ontwikkeling van de beweging te ondersteunen.

Waarom certificeren?

De voordelen van het worden van een CodeWeek School? Scholen die de CodeWeek School Label hebben ontvangen, hebben een uitstekende reputatie op het gebied van digitale vaardigheden. Ze hebben ook toegang tot exclusieve bronnen en trainingen die hen kunnen helpen om de integratie van programmeren en computationeel denken in hun curriculum te bevorderen. Daarnaast hebben ze toegang tot een uitgebreid netwerk van gelijkgestemde scholen en ondersteunende organisaties.

Aanmelden voor CodeWeek School Label certificaat!

Als je geïnteresseerd bent om een CodeWeek School te worden, zorg er dan voor dat jouw school zich kwalificeert door ten minste 5% van het pedagogisch personeel te betrekken bij CodeWeek-activiteiten en ten minste zes hoogwaardige activiteiten te organiseren.

Dit kan een geweldige kans zijn voor jouw school om zich te onderscheiden en een positief verschil te maken voor de digitale vaardigheden van jouw leerlingen en docenten. Dus waar wacht je nog op? Doe mee aan de CodeWeek School Label

Terugblik SpringSchool

Tijdens de terugblik hebben we onderzocht hoe de andere ambassadors van CodeWeek in dit voorstel staan. De afbeeldingen hieronder zeggen veel. Er is behoefte en de ambassadors willen zich hier graag aan verbinden. De exacte critiria worden nog verder uitgewerkt. Een ding staat wel vast, een school kan alleen een aanvraag doen als er een leading teacher op de locatie werkt. Ook staat vast dat er een breedgedragen interesse moet zijn voor coding in de lessen. Het valt op dat bijna alle aanwezige ambassadors zich aan willen melden en ook aan de gestelde criteria zullen voldoen. Ook is er gevraagd hoe haalbaar de verschillende criteria zijn. Daar is bovengemiddeld hoog op gescoord. Als laatste is ook de eerste mockup toegevoegd die we tijdens de SpringSchool hebben ontworpen. Zie je de sterren? Daar komen we later nog op terug. Een certificaat heeft een houdbaarheid van maximaal twee jaren.

Hoe haalbaar zijn de criteria van het school certificaat
Haalbaarheid criteria
Zou je als school deelnemen?

Eerste Proof of Concept

Eerste mockup van het certficaat
Eerste voorstel van het certificaat