In de zomervakantie heeft CodeWeekNL het Instagram account van CodeWeek EU voor 1 week overgenomen. Een echte InstaTake over! Het was grappig om dat te doen. Wel even stress we hadden niet met elkaar overlegd wat we zouden gaan posten. Maar met behulp van maar Canva zorgden we al snel voor een aantal afbeeldingen en wat we wanneer zouden posten. Grappig te zien wie allemaal dit account volgen (2500). Het blijkt dat ze zelf niet zoveel mensen volgen, dat hebben we natuurlijk even aangepast. We merkten wel dat het veel zenden was en dat ze niet zoveel reageren. Van een echte InstaTake was wel echt sprake!

Ze werkten ook met een website waar ik nog nooit van had gehoord: lnk.bio. Daar kun je linkjes zetten zodat je niet steeds in je bericht de link hoeft te plaatsen. Kijk snel eens naar onze Instagram en die van CodeWeekEU. Meer over onze teachers.

Van de EU site

Van de CodeWeekEU site kregen we dit materiaal allemaal aangeboden. Kijk even goed naar de kwaliteit van het materiaal. Er zit wat kwaliteitsverschil tussen! Er zitten mooie logo’s tussen en een aantal flyers zijn goed te gebruiken. Let wel op de ’tone of voice’.

  • Communication toolkit: find here the official EU Code Week logos, badge, flyer, poster, PowerPoint and Word templates, examples of social media posts, and illustrations. ( English )
  • Teachers toolkit: find here the official EU Code Week logos, badge, template of certificate of participation for your students, an introductory presentation about EU Code Week, and social media material. ( English )
  • EU Code Week official leaflet. ( English )
  • Check out our tutorials and trainings available in 29 languages to get ready to organise activities where young people learn coding and computational thinking.
  • Check out our blog for latest information and feel free to adapt the most recent press release to your needs, or create your own:
Onze bijdrage aan instagram van CodeWeekEU! InstaTake